8,0 56 reviews
Vraag offerte aan +32 89 681 220 Wij verstrekken
geen prijzen!

Warp systems

De ultieme oplossing voor verwarmen en koelen

Warp Systems biedt het meest veelzijdige en uitgebreide systeem om elke ruimte te verwarmen en te koelen. We bieden twee varianten: SpeeTherm en SpeeTile.

Onze Warp Systems zijn dun, licht van gewicht en eenvoudig te installeren bovenop een bestaande ondervloer. Dit maakt ze ideaal voor renovaties in bestaande woningen waar de beschikbare opbouwhoogte beperkt is.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een comfortabele manier om je woning of kantoorpand te verwarmen. Het principe is vergelijkbaar met een grote radiator in de vloer, die gelijkmatig warmte verspreidt. Je hebt twee verschillende soorten vloerverwarming: elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming.

Watergedragen vloerverwarming is het meest geschikt om als hoofdverwarming te gebruiken. Ook is het mogelijk om met watergedragen vloerverwarming, zoneregeling toe te passen. Dit is de meest effectieve manier om je woning te verwarmen.

Watergedragen vloerverwarming wordt ook wel LTV verwarming genoemd of wel laag temperatuur verwarming. Dit systeem fungeert als secundaire verwarmingsbron en moet altijd worden gekoppeld aan een primaire warmtebron, zoals een CV-ketel of een warmtepomp. Het werkt via een verdeelsysteem waarop alle verwarmingsbuizen van de vloerverwarming zijn aangesloten. Deze buizen bevatten water en worden aangesloten op de warmtepomp of CV-ketel via een extra pompunit.

Watergedragen vloerverwarming verwarmt een ruimte door middel van stralingswarmte, in tegenstelling tot radiatoren die de lucht in een ruimte verwarmen. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling en biedt een hoog comfortniveau. Door de lage watertemperatuur die vloerverwarming nodig heeft heb je minder energieverbruik. In combinatie met en warmtepomp kan vloerverwarming zelfs koelen. Door de verwarmingsbuizen stroomt dan kouder water welke de warmte uit de ruimte onttrekt. Hierdoor voelt de temperatuur in een ruimte aangenamer aan.

Warp Systems is de fabrikant en leverancier van geavanceerde watergedragen vloerverwarmingssystemen van de nieuwe generatie. Deze dunne en snelle verwarmingssystemen hebben een opbouwhoogte van slechts 1,5cm. In combinatie met een warmtepomp is zelfs koeling mogelijk. Het voordeel van onze systemen is dat ze eenvoudig zelf te installeren zijn, met duidelijke handleidingen en handige montage-instructievideo's op YouTube.

Lees meer

Brochure
Bekijk alle informatie in de brochure.

Download

Wanneer SpeeTherm?

SpeeTherm biedt de perfecte oplossing voor ruimtes met harde, zwevende vloerafwerkingen zoals laminaat of duoplank, evenals voor betonnen of (minder stabiele) houten ondervloeren. Het is ook ideaal voor slaapkamers waar snelle verwarming en afkoeling nodig is, en voor ondervloeren met een maximale belasting. Het gaat hierbij om een zogeheten droogbouw vloerverwarmingsysteem, bestaande uit voorgevormde EPS vloerplaten, AluTherm warmte geleidingsprofielen en SpeeTube verwarmingsbuis. SpeeTherm 15 is een zeer dun systeem (vanaf 15 mm). Heb je meer opbouwhoogte beschikbaar? Ons SpeeTherm 30 systeem heeft een opbouwhoogte van 30mm en isoleert 2x zoveel als het SpeeTherm 15 systeem.

Lees meer

Warp systems | Vloerverwarming Limburg

Wanneer SpeeTile

SpeeTile is een zogenaamd "natbouw systeem", wat inhoudt dat het wordt afgewerkt met een natte afwerklaag. Deze natte laag bedekt de buizen van het systeem, waardoor warmte en koeling goed overgedragen worden aan de bouwmassa. Dit levert maximaal rendement op. Dit resulteert in een maximaal rendement. De SpeeTube verwarmingsbuizen bevinden zich direct onder het oppervlak en bereiken snel de gewenste temperatuur. Het systeem hoeft daardoor niet dag en nacht aan te staan, wat leidt tot energiebesparing!

Lees meer

Warp systems | Vloerverwarming Limburg

Voordelen Warp systems op een rij

  • 1. Altijd warme voeten

  • 2. Lagere energierekeningen

  • 3. Ruimtebesparing

  • 4. Snel opwarmen

  • 5. Verbeterde luchtkwaliteit

  • 6. Geen onderhoud nodig

  • 7. Veilig in gebruik

  • 8. Koelen met vloerverwarming mogelijk

  • 9. Gelijkmatige verspreiding van warmte

  • 10. Optimaal comfort

Offerte aanvragen