8 / 10 56 recensies 
+32 89 681 220 Let op wij verstrekken telefonisch geen prijzen.

Stap voor stap vloerverwarming aanleggen

U overweegt vloerverwarming te laten leggen door Vloerverwarming Limburg? Dan informeren we u graag over onze aanpak en werkwijze. Stap voor stap nemen we u mee in het hele proces: van offerteaanvraag tot het moment dat de vloerverwarming voor het eerst aangezet wordt.

Stap 1 – Vraag uw (eerste) offerte digitaal aan

Om een duidelijke (eerste) offerte voor u te kunnen opstellen, vragen we u om ons digitale aanvraagformulier in te vullen. Dat geeft ons de gelegenheid om te bepalen welk vloerverwarmingssysteem het geschiktst is voor uw pand. We overlopen alvast de vragen van het formulier:  

  • Als u een plattegrond van uw woning hebt, wilt u het dan via het digitale formulier uploaden?
  • Gaat het om een renovatie- of een nieuwbouwproject?
  • Wat is de oppervlakte van de ruimte(s) in vierkante meters waar de vloerverwarming moet komen?
  • Is de vloerverwarming bedoeld als hoofdverwarming of als bijverwarming?
  • Welk systeem wilt u door ons laten aanleggen? *
  • Welk type vloer ligt er nu? *
  • Op welke verdieping komt de vloerverwarming te liggen?
  • Hebt u een voorkeur voor de periode waarin de installatie gebeurt?
  • Voor welke vloerafwerking kiest u? Tegels, siergrind, pvc, betonlook, laminaat, parket of een andere vorm?

*Op een aantal vragen zult u het antwoord niet direct weten. Geen probleem, kies voorlopig voor de optie: 'Ik weet het niet'. Na ons bezoek aan uw locatie duiden we samen met u het juiste antwoord aan.

Hebt u in het online formulier alle gegevens ingevuld en de juiste antwoorden geselecteerd? Verzenden maar. Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur een offerte op maat in uw e-mailbox. Helemaal vrijblijvend. Telefonisch kunnen we u helaas geen prijsopgave of offerte aanbieden. 

Stap 2 – We brengen u een verkennend bezoek

Als u akkoord gaat met onze (eerste) offerte maken we zo snel mogelijk een afspraak. Een van onze projectcoördinatoren komt dan bij u langs om de locatie te bezoeken en een inschatting te maken van de situatie. De offerte wordt eventueel aangepast aan de informatie die het bezoek oplevert. Zo kan het zijn dat we toch een ander type vloerverwarmingssysteem aanraden omwille van de staat van de vloer.

Als dat nodig blijkt, passen we onze offerte aan op basis van ons bezoek. We bezorgen u de definitieve offerte per e-mail. Gaat u akkoord met de aangepaste offerte, dan ontvangen we daar graag een bevestiging van. Daarna nemen we contact met u op om de werken in te plannen. 

Stap 3 – We starten met de aanleg van uw vloerverwarming

Op de afgesproken dag en het tijdstip gaan wij snel en vakkundig aan de slag. Hoe lang wij bezig zijn hangt uiteraard af van de omstandigheden en de oppervlakte. Een standaardwoning van 80 tot 120 vierkante meter waar we sleuven moeten infrezen, is binnen 1 dag voorzien van vloerverwarming.

Stap 4 – Breng de cementdekvloer aan en dicht de sleuven

Bij elk vloerverwarmingssysteem wordt de vloer vervolgens afgewerkt. We adviseren om de sleuven die na het frezen zijn ontstaan dicht te smeren. Bij vloerverwarmingssystemen die op een constructievloer of op isolatie worden aangebracht, is een cementdekvloer of anhydrietvloer nodig.

Door de sleuven dicht te smeren en een dekvloer aan te brengen, beschermt u de leidingen en zorgt u voor een goede warmteoverdracht. Laat dit professioneel uitvoeren met een goede kwaliteit van mortel en primers. Zo voorkomt u dat vloerverwarmingsbuizen mogelijk beschadigd worden en er lekkage ontstaat.

Stap 5 – Laat de vloer eerst uitharden en zet de vloerverwarming stapsgewijs warmer

Is de vloerverwarming geïnstalleerd? En ligt de dekvloer en vloerbedekking op zijn plek? Dan wilt u de verwarming natuurlijk zo snel mogelijk aanzetten. Nog even geduld, het vloerverwarmingssysteem mag pas aangezet worden 6 weken nadat de dekvloer is aangebracht. Een cementdekvloer moet ruim de tijd krijgen om te drogen en uit te harden. Wanneer u de verwarming precies mag opstarten, hangt af van de dikte van de dekvloer.

De meeste bouwmaterialen hebben de eigenschap dat ze bij verwarming uitzetten. Bij een cementdekvloer is het juist andersom: die krimpt als ze wordt verwarmd en niet genoeg is uitgehard. Daardoor kunnen scheuren in de vloer ontstaan en dat is niet goed voor de verwarmingsbuizen en de vloer. Het is bovendien een kostbare zaak om het te herstellen.

Is de vloer goed uitgehard, dan mag u uw vloerverwarming aanzetten. Doe dat wel conform protocol. Het liefst met 2 graden per dag, totdat de gewenste temperatuur is bereikt. En nu genieten van die heerlijke warmte!

Meer informatie of inzicht in de kosten van uw toekomstige vloerverwarming?

Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
Klanten beoordelen ons voldoende
Klanten vertellen 8,0 56recensies Beoordeel ons