Projecten
8,8 71 reviews
Vraag offerte aan 089 681 220 Wij verstrekken
geen prijzen!

Elektrische vloerverwarming

Ben je op zoek naar de beste manier om je huis te verwarmen? Elektrische vloerverwarming is slechts één van de vele systemen en mogelijkheden en niet altijd de beste keuze

Wil je weten welke verwarmingsoptie het beste bij jouw situatie past? Laat je vrijblijvend adviseren door onze experts. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Vrijblijvend advies of direct offerte aanvragen

Elektrische vloerverwarming | Vloerverwarming Limburg

Elektrische vloerverwarming of elektrisch aangedreven vloerverwarming?

Een elektrisch aangedreven vloerverwarming is energiezuiniger en duurzamer dan elektrische vloerverwarming.

Er ontstaat vaak verwarring wanneer men aan elektrische vloerverwarming denkt. In de volksmond wordt vaak gesproken over elektrische vloerverwarming, waarbij men denkt dat het gaat om vloerverwarming die volledig door elektriciteit wordt aangestuurd. In de praktijk is dit echter vaak niet het geval. 

Er zijn namelijk twee soorten vloerverwarmingssystemen: elektrische en watergedragen vloerverwarming. 

 • Elektrische vloerverwarming, die volledig elektrisch is.
 • Watergedragen vloerverwarming ofwel elektrisch aangedreven vloerverwarming, die gebruik maakt van een elektrische warmtebron (bijvoorbeeld een warmtepomp) om het watercircuit te verwarmen en zo de vloerverwarming te activeren.

Het is belangrijk om het verschil tussen deze systemen te begrijpen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw specifieke situatie. Elk systeem neemt namelijk zijn eigen voor- en nadelen met zich mee. 

Elektrisch aangedreven vloerverwarming energiezuiniger en duurzamer dan elektrische vloerverwarming.

Meer weten? Laat u vrijblijvend adviseren door onze vloerverwarming-experts.

STEL UW VRAAG

Elektrische vloerverwarming badkamer

Elektrische vloerverwarming is ideaal voor kleine ruimtes die je snel en individueel wilt verwarmen met behulp van een eigen thermostaat. Een goed voorbeeld hiervan is een badkamer of toiletruimte. Wil je grotere ruimtes gaan verwarmen? Dan is dit niet het meest geschikte systeem. 

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

Elektrische vloerverwarming is de minst geschikte oplossing als hoofdverwarming. In dit soort situaties neemt het systeem namelijk diverse nadelen met zich meebrengen, zoals hogere energiekosten en minder efficiënte warmteverdeling. Voor het verwarmen van grotere ruimtes zijn er vaak betere alternatieven beschikbaar. Onze experts staan klaar om je te adviseren welk verwarmingssysteem het beste past bij jouw wensen en specifieke ruimtes in jouw huis, zodat je op de lange termijn het meeste bespaart en geniet van optimale warmtecomfort.

Vloerverwarming in badkamer

Nadelen elektrische vloerverwarming

Kies daarom voor elektrisch aangedreven vloerverwarming 

100% elektrische vloerverwarming neemt na enkele voordelen, voornamelijk nadelen met zich mee tegenover elektrisch aangedreven vloerverwarming (watergedragen systemen). Hieronder enkele nadelen van elektrische vloerverwarmingssystemen.

Hogere energiekosten bij frequent gebruik
Elektrische vloerverwarming kan vooral in grote ruimtes of bij intensief gebruik duurder zijn in gebruik. Zeker in huizen waar vloerverwarming de primaire warmtebron is, zijn de energiekosten aanzienlijk hoger dan bij een watergedragen systeem.

Beperkte toepassing in grote ruimtes
Elektrische vloerverwarming is minder efficiënt voor het verwarmen van grote ruimtes. Het is meer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals badkamers of individuele kamers.

Geen compatibiliteit met lage-temperatuurverwarming
Elektrische systemen kunnen niet profiteren van lage-temperatuurverwarmingstechnologieën zoals warmtepompen, wat de energie-efficiëntie en duurzaamheid beperkt.

Minder geschikt voor slechte isolatie
In slecht geïsoleerde huizen kan elektrische vloerverwarming minder efficiënt zijn, omdat warmte sneller verloren gaat. Dit kan leiden tot hogere energiekosten en minder comfort.

Installatie beperkingen
Hoewel elektrische vloerverwarming vaak makkelijk te installeren is, kan het minder geschikt zijn voor ruimtes met specifieke vereisten voor vloerhoogte of -materiaal.

Beperkte levensduur en niet duurzaam
Elektrische systemen hebben over het algemeen een kortere levensduur in vergelijking met goed onderhouden watergedragen systemen. De kabels en matten kunnen na verloop van tijd makkelijker slijten of defect raken.

Geen warmwaterproductie
Elektrische vloerverwarming draagt niet bij aan de productie van warm water voor huishoudelijk gebruik, wat een nadeel kan zijn in vergelijking met watergedragen systemen die gekoppeld zijn aan een warmtepomp of cv-ketel.

Watergedragen of elektrische vloerverwarming plaatsen?

Wij zien te veel nadelen bij 100% elektrische vloerverwarming en adviseren in de meeste gevallen dan ook watergedragen vloerverwarming (elektrisch aangedreven vloerverwarming). Er zijn verschillende soorten watergedragen vloerverwarmingssystemen, zoals infrezen, draadmatten, droogbouwsystemen en tackeren op pur. 

Het kiezen van het juiste verwarmingssysteem voor jouw specifieke situatie is essentieel. Voor een gedegen advies en om de beste keuze te maken, staan onze experts klaar om je te begeleiden naar het meest geschikte systeem. 

Vrijblijvend adviesgesprek of direct een offerte aanvragen

100% ecologisch wonen

Duurzaam wonen = zonnepanelen + warmtepomp + vloerverwarming

De combinatie van vloerverwarming (watergedragen), een warmtepomp en zonnepanelen is ideaal voor iedereen die streeft naar een duurzame en energiezuinige woning.

De energie die door de zonnepanalen wordt opgewekt, kan gebruikt worden om de warmtepomp en daarmee de vloerverwarming van stroom te voorzien. Dit maakt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen minder.

Wil u meer weten over de combinatie van vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen om jouw woning duurzamer te maken? Neem dan contact op met een van onze experts.

Elektrische vloerverwarming | Vloerverwarming Limburg

Veelgestelde vragen elektrische vloerverwarmingen

 • Wat is elektrische vloerverwarming?

  Elektrische vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij elektrische kabels of matten onder de vloer worden geïnstalleerd om de ruimte gelijkmatig te verwarmen.

 • Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

  Elektrische vloerverwarming werkt door elektrische kabels of matten onder de vloer te plaatsen. Wanneer stroom door deze kabels of matten loopt, produceren ze warmte, die vervolgens de vloer en de ruimte erboven gelijkmatig verwarmt.

 • Wat is de beste elektrische vloerverwarming?

  Wat de beste elektrische vloerverwarming is hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke behoeften van de ruimte, het budget en persoonlijke voorkeuren. In de meeste gevallen raden wij elektrische vloerverwarming af en adviseren wij een traditioneel watergedragen systeem, een elektrisch aangedreven vloerverwarming.

 • Wat kost elektrische vloerverwarming?

  De kosten van elektrische vloerverwarming variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte, het type verwarmingssysteem dat wordt gebruikt en de installatiekosten. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot duizenden euro's, inclusief materialen en installatie. 

  Bij Vloerverwarming Limburg kun je eenvoudig online een offerte aanvragen voor elektrisch aangedreven vloerverwarmingen.

 • Hoe warm wordt elektrische vloerverwarming?

  Elektrische vloerverwarming kan temperaturen bereiken tussen ongeveer 25°C en 35°C, afhankelijk van de instellingen en de specifieke behoeften van de ruimte.

8,8
71 reviews
Beoordeel ons