8,7 62 reviews
Vraag offerte aan 089 681 220 Wij verstrekken
geen prijzen!

Vloerverwarming door infrezen

Sleuven infrezen

Vloerverwarming laten infrezen?

Hebt u een woning met een cementdekvloer of anhydrietvloer*? Dan is het gebruikelijk dat we sleuven infrezen waar we de verwarmingsslangen daarna inleggen. We frezen bijna stofvrij volgens een slakkenhuispatroon van buiten naar binnen. Dat patroon heeft als voordeel dat de aanvoer- en retourleiding naast elkaar liggen, waardoor de warmte optimaal wordt verdeeld. 

*Een anhydrietvloer lijkt op een cementdekvloer, maar is gipshoudend, witter dan een cementvloer en fijner van structuur.

Offerte aanvragen of vrijblijvend advies 

 

Infrezen vloerverwarming voorbeeld

Wat zijn de voordelen van infrezen? 

  • U hoeft de vloer niet extra op te hogen.
  • U hoeft de egale dekvloer niet uit te breken.
  • U hoeft uw deuren niet in te korten.
  • De vloer warmt snel op, omdat de verwarmingsbuizen net onder het oppervlak liggen.

Stel uw vraag

Werkwijze vloerverwarming infrezen

Hoe gaan we te werk bij het infrezen van vloerverwarming? 

Vloerverwarming leggen door infrezen, kan alleen als de vloer helemaal vlak is. Dat betekent dat lijmresten van oude tegels verwijderd moeten zijn. Soms moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. 

De sleuven worden ongeveer 20 millimeter diep gefreesd. De verwarmingsslangen liggen op een diepte van 20 millimeter net onder het oppervlak van de vloer. Door het directe contact met de afgewerkte vloer, warmt hij sneller op. Erg handig in het voor- en najaar, als u ruimtes graag snel wilt opwarmen. 

Wist u dat we een van de weinige specialisten zijn die ook door tegels en siergrind heen kunnen frezen? Het vraagt wat meer aandacht en werk. Reken daarvoor op ons.

Wat kost het infrezen van vloerverwarming?

Benieuwd naar de kostprijs van het infrezen van uw vloerverwarming? We bezorgen u graag een offerte op maat waarin we u een duidelijk beeld geven van de kosten voor uw specifieke situatie. Nog niet zeker?

Kom met ons in contact

8,7
62 reviews
Beoordeel ons