Projecten
8,8 71 reviews
Vraag offerte aan 089 681 220 Wij verstrekken
geen prijzen!

Reiniging en spoelen van installaties

Langere levensduur en energiebesparend

Uw installaties af en toe spoelen is noodzakelijk. De levensduur van de cv-ketel, warmtepomp of vloerverwarming wordt hierdoor aanzienlijk verlengd. Het wooncomfort zal sterk toenemen omdat uw woning veel gelijkmatiger verwarmd wordt. Bijkomend positief gevolg is een forse besparing op de verwarmingskosten.

Adviesgesprek aanvragen

Doorspoelen vloerverwarming en installatie

Wanneer is doorspoelen en onderhoud aan uw installatie nodig?

  • Als uw vloerverwarming niet meer de gewenste temperatuur haalt;
  • Bij een afwijkend hoog gasverbruik;
  • Wanneer er storingen en reparaties aan de verwarmingsinstallatie zich herhalen;
  • Bij verstoppingen in het systeem;
  • Als zuurstof uit de omgeving doordringt in de buizen en zorgt voor magnetietvorming;
  • Preventief. U wilt immers bovengenoemde problemen voorkomen;
  • Als u merkt dat uw vloer niet overal gelijkmatig meer verwarmt.

Adviesgesprek aanvragen

Vloerverwarmingssysteem reinigen

Vloerverwarmingssystemen zijn echte vuilverzamelaars. Omdat de slangen van een vloerverwarmingssysteem dikwijls op het laagste punt van de installatie zitten, is dit de plaats waar vuil uit de hele installatie bezinkt. Een vloerverwarmingsslang heeft daarbij ook nog eens een aanzienlijke lengte, waardoor vuil met de stroming van het installatiewater wordt meegevoerd en eenmaal in de slang, er niet meer vanzelf uit komt.

Is uw vloerverwarmingsunit ouder dan 12 jaar? Dan adviseren wij u sowieso de verdeelunit te laten vervangen wanneer u de installatie door ons laat spoelen. Dit omdat er hoogstwaarschijnlijk geen energiezuinige pomp aanwezig is, de verdelers van staal kunnen zijn en niet beschikt over flowmeters.

Ook het afstellen van de individuele verwarmingsgroepen is op die manier perfect mogelijk en geeft meer comfort én besparingen op de energiefactuur.

Spoelen en reinigen CV- en vloerverwarmingsystemen
Werkwijze spoelen vloerverwarming
Afhankelijk van de installatie en vervuiling
  • Powerflush cleaner wordt voor het spoelen in de installatie aangebracht.

  • Spoelen van de installatie: radiatoren en evt. vloerverwarming worden stuk voor stuk gespoeld met powerflush cleaner met behulp van de spoelpomp. Daarna worden ze gespoeld met schoon water, net zo lang tot het weer helder is.

  • De installatie vullen, ontluchten en in bedrijf stellen.

CV-installaties spoelen

Wij maken gebruik van verschillende spoeltechnieken en speciale spoelmiddelen om uw cv-installatie grondig schoon te spoelen (ook wel powerflushing genoemd). Tijdens de plaatsing blijft er vuil in uw cv-installatie achter. Door lucht ontstaat er corrosie, waardoor er slib ontstaat. De installatie dient dus gespoeld te worden voordat dit schade aan de warmteopwekker veroorzaakt. Een laag rendement en hoge energiekosten zijn een rechtstreeks gevolg. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig uw waterkwaliteit te laten controleren.

Magneetfilter

Een magneetfilter vangt metaaldeeltjes uit het systeem op en zet ze vast aan de magneet. Deze wordt blijvend onder uw cv-ketel geïnstalleerd en kan eenvoudig gespoeld worden zonder de hele installatie af te tappen.

Metaaldeeltjes zijn nefast voor de circulatiepompen in het systeem. Deze zijn ook magnetisch, trekken de ijzerdeeltjes aan, verliezen capaciteit en gaan sneller stuk. Het afvangen van de metaaldeeltjes helpt ook weer vervuiling tegen te gaan.

Meer weten over de voordelen van een magneetfilter?

Protector

Na het spoelen en vullen, is het raadzaam om een protector toe te voegen. Die remt vervuiling af, maar gaat ook gasvorming en lucht in de installatie tegen. Daarnaast zorgt het ook voor een betere warmteoverdracht.

Adviesgesprek aanvragen

Vraag vrijblijvend advies voor installatiereiniging aan.

8,8
71 reviews
Beoordeel ons