8,0 56 reviews
Vraag offerte aan +32 89 681 220 Wij verstrekken
geen prijzen!

Reiniging en spoelen van installaties

Langere levensduur en energiebesparend

Het periodiek doorspoelen van uw installaties is essentieel. Het verlengt aanzienlijk de levensduur van uw CV-ketel, warmtepomp of vloerverwarming. Dit leidt tot aanzienlijk verbeterd wooncomfort, omdat uw woning gelijkmatiger wordt verwarmd. Een bijkomend voordeel is aanzienlijke besparing op stookkosten.

Adviesgesprek aanvragen

Doorspoelen vloerverwarming en installatie

Wanneer is doorspoelen en onderhoud aan uw installatie nodig?

  • Als uw vloerverwarming niet langer de gewenste temperatuur bereikt.
  • Bij een abnormaal hoog gasverbruik.
  • Wanneer storingen en reparaties aan de verwarmingsinstallatie zich herhaaldelijk voordoen.
  • In geval van verstoppingen in het systeem.
  • Wanneer zuurstof van buiten in de leidingen doordringt en magnetietvorming veroorzaakt.
  • Als preventieve maatregel, om bovengenoemde problemen te voorkomen.
  • Als u merkt dat uw vloer niet meer overal gelijkmatig wordt verwarmd.

Adviesgesprek aanvragen

Vloerverwarmingssysteem reinigen

Vloerverwarmingsystemen zijn echte vuilverzamelaars.

Dit vuil hoopt zich vaak op in de slangen van de vloerverwarming, die zich doorgaans op het laagste punt van de installatie bevinden. Door de aanzienlijke lengte van deze slangen wordt het vuil met het stromende installatiewater meegevoerd en blijft het vaak vastzitten in de slangen.

Als uw vloerverwarmingsunit ouder is dan 12 jaar, raden we aan om de verdeelunit te laten vervangen wanneer u de installatie laat doorspoelen. Dit omdat er hoogstwaarschijnlijk geen energiezuinige pomp aanwezig is, de verdelers van staal kunnen zijn en niet beschikt over flowmeters.

Ook het goed inregelen van de individuele verwarmingsgroepen zorgt voor meer comfort en besparingen op uw energierekening.

Spoelen en reinigen CV- en vloerverwarmingsystemen

CV-installaties spoelen

Wij maken gebruik van verschillende doorspoeltechnieken en speciale spoelmiddelen om uw CV-installatie grondig te reinigen, wat vaak wordt aangeduid als "powerflushing." Tijdens de aanleg blijft er vuil in uw CV-installatie achter. Door lucht ontstaat er corrosie met als gevolg dat er slib onstaat, deze dient dus gespoeld te worden voordat dit schade aan de warmteopwekker veroorzaakt. Een laag rendement en hoge energiekosten is een direct gevolg. Om dit te voorkomen is het raadzaam regelmatig uw waterkwaliteit te laten controleren.

Werkwijze
Afhankelijk van de installatie en vervuiling
  • We brengen de Powerflush cleaner aan in de installatie.

  • We spoelen de installatie, radiatoren en eventueel de vloerverwarming stuk voor stuk met behulp van de Powerflush cleaner en een spoelpomp, totdat het water weer helder is.

  • We vullen de installatie opnieuw en ontluchten deze, en stellen hem in bedrijf.

Magneetfilter

Een magneetfilter vangt metalen deeltjes uit het systeem op en houdt ze vast. Het wordt permanent onder uw cv-ketel geïnstalleerd en kan eenvoudig worden gespoeld zonder de hele installatie te moeten aftappen.

Het opvangen van metalen deeltjes is van cruciaal belang om de circulatiepompen in het systeem te beschermen, aangezien deze deeltjes magnetisch zijn en de capaciteit van de pompen kunnen verminderen, wat tot vroegtijdige defecten kan leiden. Het filteren van metalen deeltjes helpt ook om verdere vervuiling te voorkomen.

Meer weten over de voordelen van een magneetfilter?

Protector

Na het doorspoelen en vullen van de installatie is het raadzaam om een protector toe te voegen. Dit middel vertraagt niet alleen de opbouw van vuil, maar gaat ook gasvorming en luchtbellen in de installatie tegen, wat zorgt voor een betere warmteoverdracht.

Adviesgesprek aanvragen

Vraag vrijblijvend advies voor installatiereiniging aan.

8,0
56 reviews
Beoordeel ons