8 / 10 56 recensies 
+32 89 681 220 Let op wij verstrekken telefonisch geen prijzen.

Klimaatplafond

We zijn ook gespecialiseerd in het installeren van klimaatplafonds. Er zijn veel overeenkomsten bij het aanleggen van vloerverwarming en het installeren van een klimaatplafond, ook wel koelplafond genoemd.

Klimaatplafond koelt op een stille en aangename manier

Met een ventilator krijgt u tropische temperaturen niet onder controle. Het bromgeluid is ook storend. Schakelt u het apparaat uit, dan breekt het zweet u weer uit. Ook een airco is niet voor iedereen een fijn alternatief. U krijgt de temperatuur er wel snel mee onder controle, maar u moet de tochtige luchtstroom erbij nemen, en die kan behoorlijk irriteren. Daarnaast is een airco niet bepaald geruisloos en verspreidt die gemakkelijk bacteriën en virussen.

Een klimaatplafond is een vrij nieuwe oplossing en reguleert het klimaat binnenshuis op een heel aangename manier. Het klimaatplafond is ook stil en energiezuinig.

Meer informatie over klimaatplafonds? 

Contact opnemen

Klimaatplafond: vraag en antwoord

 • Wat is plafondkoeling?

  De temperatuur in een warme kamer met een airco omlaag brengen, gaat meestal snel. Bij een koelplafond werkt het anders. Weet u dat het op een bepaalde dag onprettig warm gaat worden, dan schakelt u op tijd het koelplafond in. De warme lucht die in huis binnendringt, stijgt op naar het plafond en wordt dan gekoeld teruggegeven aan de kamer. Zo krijgt de warme lucht geen kans om te overheersen.

 • Hoe installeren we een plafondkoeling?

  Bij een nieuwbouw maken we gebruik van een breedplaatvloersysteem. Dit zijn geprefabriceerde betonnen platen waarin de leidingen al zijn geïntegreerd.

  Om plafondkoeling in bestaande woningen te installeren, bevestigen we panelen op een houten regelwerk of metalen stud aan het plafond. Het is ook mogelijk om klikrails rechtstreeks op het kale plafond te monteren.

  Afhankelijk van het plafond kunt u kiezen voor:

  •     Gipsvezelplaten waarop een rail is bevestigd waarin buizen worden geklikt

  •     Panelen met geïntegreerde buis

  •     Montage op breedplaatvloer

  Zijn alle panelen aan het plafond gemonteerd, dan sluiten we het buizennetwerk aan op een warmtepomp of koelunit. Zijn alle plafondplaten aangebracht en is het systeem geïnstalleerd, dan kunt u het plafond afwerken met pleister, stuc of een ander geschikt product.

  Zodra u het systeem inschakelt, stroomt koud water door de buizen en gaat het plafond functioneren als een groot koeloppervlak.

 • Hoe functioneert een klimaatplafond?

  De temperatuur in een warm vertrek met een airco omlaag brengen, gaat meestal snel. Bij een koelplafond werkt het anders. Als u weet dat het op een bepaalde dag onprettig warm gaat worden, schakelt u tijdig het koelplafond in werking. Warme lucht die in huis binnendringt, stijgt op naar het plafond en wordt vervolgens gekoeld teruggegeven aan de ruimte. De warme lucht krijgt geen kans om te overheersen.

 • Waarom is plafondkoeling en vloerverwarming combineren een goed idee?

  Wie naast plafondkoeling ook vloerverwarming heeft, profiteert extra tijdens warme dagen. Door koel leidingwater door het vloerverwarmingssysteem te pompen, koelt u warme lucht via het plafond én via de vloer.

 • Welk koelplafond kies ik voor mijn interieur?

  Akoestisch koelplafond

  Bij dat systeem monteren wij prefab gipsvezelplaten met geïntegreerde buis op een regelwerk tegen het plafond. Een akoestisch koelplafond heeft een dubbele functie. Naast het koelen van de ruimte, zorgen die platen ook voor een optimale akoestiek. De plafondplaten zijn aan de achterkant bespannen met een akoestische vezeldoek. Aan de zichtzijde hebben de platen kleine boorgaatjes. Dankzij dat systeem hebt u geen last meer van galm, echo of een holklinkende ruimte.

  Koelplafond op regelwerk

  We monteren gipsvezelplaten met geïntegreerde buis op een houten regelwerk. Of we schroeven die vast op een metalen stud. Na montage en aansluiting egaliseren we het plafond en werken het af met stucwerk.

  Koelplafond met pleisterafwerking

  Op het kale plafond monteren we klikrails waar we de buis in klikken. Na installatie wordt het plafond vakkundig afgewerkt met bezetsel naar keuze. Klanten kiezen die mogelijkheid vaak bij nieuwbouw.

  Direct op breedplaatvloer

  Bij nieuwbouwprojecten kunt u het plafondkoelingssysteem tijdens het bouwen perfect integreren in betonnen platen. Het voordeel van deze methode is dat uw plafond niet meer verlaagd hoeft te worden.

Interesse in een klimaatplafond? 

Vraag vandaag nog vrijblijvend uw gratis offerte aan

Voordelen klimaatplafond

 • Onzichtbaar systeem, geruisloos en stil
 • Snel geïnstalleerd zonder kappen en breken
 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • Milieuvriendelijk, duurzaam en energiezuinig
 • Gelijkmatige en aangename kamertemperatuur: geen koude zones of tochtige wind
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Gaat oneindig lang mee
 • Lampen en gordijnrails zijn nog steeds aan het plafond te bevestigen
Klimaatplafond | Vloerverwarming Limburg

Meer informatie of inzicht in de kosten van uw toekomstige vloerverwarming?

Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
Klanten beoordelen ons voldoende
Klanten vertellen 8,0 56recensies Beoordeel ons